Door Patrick Bont, Marketing Manager Graphic Communication Operations, Xerox Europa

premier partners milaan xmpieDe grafimediabranche is altijd een belangrijke gesprekspartner voor ons geweest. Natuurlijk voor de productie van digitaal drukwerk, maar ook om ons te laten zien hoe de industrie zich kon ontwikkelen en waar voor Xerox, en de industrie, de belangrijkste groeikansen lagen. Om onze kijk op zaken te delen met de industrie, en om de industrie ’s veranderende kijk op zaken met elkaar te laten delen is een aantal jaren geleden het Xerox Premier Partner Netwerk opgericht.

Het Xerox Premier Partner Netwerk is een exclusief, wereldwijd netwerk voor Xerox-klanten. Stuk voor stuk leiden zij in hun segment met innovatieve drukwerk- en marketingtoepassingen. Binnen het netwerk delen zij kennis en kunde teneinde de markt, en zichzelf te ontwikkelen. Daarnaast werken zij ook samen voor pan-Europese of zelfs wereldwijde organisaties. Twee keer per jaar ontmoeten zij elkaar; een keer op regionaal (meestal landelijk) niveau en eenmaal op Europees niveau.

Onlangs organiseerden wij het Xerox Forum 2013 met daarin twee congressen; Het Xerox Premier Partner-congres en het Xerox Grafische Reseller congres. Zoals ieder jaar was het doel het informeren van onze premier partners over nieuwe trends en ontwikkelingen in de industrie, en hoe men deze het beste tot werkelijke groeikansen kon laten uitgroeien. Voorts was er uitgebreid gelegenheid met elkaar kennis te maken en was er een belangrijke rol weggelegd voor leveranciers van software en nabewerkingsapparatuur.

Voor het informeren over de nieuwe werkelijkheid waarin we vandaag de dag leven, en om onze partners te helpen hun strategie voor de toekomst te bepalen maakten we gebruik van industrie-experts. Barbara Pellow, directeur van Infotrends, gaf in totaal vier sessies over drie verschillende onderwerpen; ontwikkelingen in de markt, hoe maak ik een strategisch marketingplan en hoe kan ik sociale media gebruiken om nieuwe klanten te vinden. Matthew Parker, oprichter van “print & procurement” vertelde over de meest gemaakte fouten bij het gebruik van social media en gaf een sessie over hoe je klanten kunt laten ophouden met het afsnoepen van marge. Matthew geeft trouwens een bijzonder interessante nieuwsbrief  en een gratis e-book uit. Marian Stefani, oprichtster van Red Tie en tegenwoordig director van Flyte Associates, vertelde ons over effectief gebruik van multi-channel communicatie. Voorts waren er sessies over het overnemen en samenvoegen van bedrijven, business development, over colour management, mogelijkheden van de cloud, nieuwe applicaties, workflow-efficiency etc. Jeff Jacobson, Xerox President Graphic Communications, was aanwezig met zijn Senior Leadership Team, om de koers van Xerox met betrekking tot Inkjet en technologie in het algemeen toe te lichten. Daartoe was ook Paul Morgavi, voormalig CEO van Impika, nu COO van de Xerox Inkjet Division bereid om vragen te beantwoorden. Om de aanwezigen te inspireren elkaar te leren kennen nodigden we Guy Browning uit die met veel humor ons leerde “How to make new connections”.

Zoals gezegd speelden de vele aanwezige leveranciers een grote rol; zij werden in de gelegenheid gesteld de nieuwe ontwikkelingen op hun vakgebied te delen met de Premier Partners. Bekende leveranciers van nabewerkingssystemen zoals CPBourg, Duplo, Morgana, Kern, Plockmatic, Multigraf, CEM, GBC, Watkiss, Hunkeler en Roll-em waren er. Maar ook de laatste stand van (workflow-) software werd belicht door leveranciers als XMPie, GMC, CGS-Oris, Solimar, Nirva, Inventive designers, Avanti en EFI.

De opbouw en de inhoud van de programma’s werden door de aanwezigen zeer gewaardeerd. Concluderend kunnen we stellen dat, hoewel we in principe ook alles kunnen delen met behulp van internet, het enige malen per jaar elkaar fysiek te ontmoeten een bijzondere meerwaarde biedt. Doordat in de agenda voldoende ruimte was gelaten voor het netwerken, zijn er nieuwe ideeën uitgewisseld en initiatieven voor nieuwe samenwerkingen gestart. Wij kijken dan ook met trots en voldoening terug op de 2013-editie van dit forum en kijken al uit naar de 2014 editie.

Wilt u meer weten over het Xerox Premier Partner netwerk? Mail dan naar patrick.bont@xerox.com of kijk eerst even hier.