Door Yves Rummens, Workplace Solutions Product Manager, Xerox

Ik hoef u natuurlijk niet te vertellen dat het beveiligen van gevoelige informatie noodzakelijk is. Cybercrime is aan de orde van de dag. Bent u werkzaam in het MKB? Dan geven we u graag wat tips om veiliger te werken.

1. Hoe voorkom je een indringer?
De meeste mensen weten wel dat ze hun computer moeten beveiligen, maar vergeten hun netwerkprinter. Onze nieuwste ConnectKey printers zijn uitgerust met een meerlaags beveiligingssysteem. Zowel het niet-geautoriseerde gebruik als het indringen van frauduleuze software worden hiermee voorkomen.

2. Het gevaar komt van binnen.
Door verkeerd gebruik kan een datalek zo ontstaan. Je medewerker kan nog zo betrouwbaar zijn, een ongeluk zit in een klein hoekje. Het delen van informatie, een teamlid vragen een printje te maken, documenten op de printer laten liggen, het zenden van documenten naar een verkeerd adres of data achterlaten op een onversleutelde harde schijf, kunnen zo maar gebeuren.

Met ConnectKey kunt u dit allemaal voorkomen. Authenticatie voor gebruik van de printer, beveiliging met wachtwoorden, zodat informatie niet per ongeluk door iemand gezien kan worden voor wie het niet bedoeld is. Het mobiel printen is makkelijk en ook veilig, dus medewerkers die niet onsite zijn hoeven hun collega’s niet te vragen iets voor ze te printen met het risico dat de informatie onveilig wordt gedeeld of opgeslagen. Deze printers hebben standaard versleuteling van harde schijf en image overwrite dus je hoeft je geen zorgen te maken over wat er op staat of wie er toegang toe heeft.

3. De printer kent de juiste mensen al.
Xerox en McAfee zijn partners. McAfee is een topnaam in softwarebeveiliging. Dankzij de McAfee whitelisting technologie kunnen we permanent frauduleuze software herkennen en het gebruik ervan voorkomen. Het meten van het effect van de preventie gebeurt volgens rigoureuze internationale standaarden zoals Common Criteria en FIPS 140-2 (Federal Information Processing Standard, Level 2).

Mocht je vragen hebben check dan bij je channel partner hoe de Xerox® ConnectKey®-technologie jouw organisatie nog veiliger kan maken of stuur mij een berichtje.